Maďarská moderna podruhé

Pro velký ohlas společnost GPD a.s. zopakovala zájezd pro zhruba 50 zákazníků z řad pneuservisů z celé ČR do továrny Hankook v Maďarsku. Akce byla naplánována na 25. 2. 2009 s odjezdem z Jihlavy a mezi zastávkou v Brně, kde se přidala další část účastníků.

Po příjezdu do továrny proběhlo uvítání managementem a po krátkém občerstvení začala prezentace. Všichni se dozvěděli něco z historie společnosti Hankook, historie továrny, i o aktuálním dění ve firmě a plánech do budoucna. Na závěr byl popsán samotný výrobní proces a jednotlivé technologie výroby. Poté již mohla začít vlastní prohlídka továrny.

Tato supermoderní stavba s vysokou mírou automatizace nabízí vskutku zajímavý pohled nejen na výrobu, ale i kontrolní technologie a postupy. Hankook má skvěle podchycený "program pro návštěvy" takže se všech chopili velmi zdatní a mladí průvodci, kteří rádi odpovídali na jakékoliv dotazy. Po cca hodinové prohlídce výrobní haly všech jejích moderních strojů a automaticky řízených robotů, pokračoval program v nedaleké restauraci.

V tradiční maďarské rybárně s výhledem na řeku Dunaj si všichni pochutnali na vynikajícím maďarském jídle a kolem 18 hodiny se vyrazilo zpět do Čech. Přestože to byl časově dosti náročný výlet, věřím, že si ho všichni vychutnali, tak jak měli v plánu.