Zvýšení výdajů do technologií na ochranu životního prostředí

Hankook Tire bude každoročně investovat minimálně 12,5 miliónů eur do výzkumu a vývoje technologií pro výrobu ekologicky nezávadných pneumatik. Navýšil tak rozpočet do této oblasti o 350%, což je zhruba 0,5% jeho celkových tržeb.

Toto strategické rozhodnutí není pro Hankook ničím výjimečným, protože vždy kombinoval hightech technologie s ochranou životního prostředí. Touto investicí Hankook odpovídá na rostoucí zájem o ekologicky nezávadné produkty, jak ze strany výrobců aut a legislativních regulátorů, tak ze strany samotných spotřebitelů.

Společnost Hankook Tire je již známa svými technologiemi zaměřenými na ochranu životního prostředí. Nová celoroční pneumatika Optimo 4S je první pneumatika na světě, která získala prestižní ekologické ocenění Blue Angel, které uděluje německá spolková ekologická agentura. Tímto oceněním byla potvrzena nejen ekologická nezávadnost, ale také bezpečnostní kritéria pneumatiky, jako je ovládání a brzdný výkon za mokra. Další pneumatikou, která byla oceněna jako ekologicky nezávadná je letní Optimo K715, která získala ocenění v Stiftung Warentest v roce 2007. Ze zimních pneumatik byly oceněny Winter I*pike (W409) a Winter I*cept (W605), které získali oficiální skandinávskou ekologickou známku v roce 2004.

Společnost Hankook představila nový koncept ekologicky nezávadných pneumatik, z nichž první je právě celoroční Optimo 4S (zatím dostupná pouze v J.Koreji). Tento koncept kombinuje množství technologií jako je speciální směs siliky nebo design dezénu, které pomáhají snížit valivý odpor a spotřebu paliva (až o 16% při rychlosti 110 km/h). Optimo 4S je Zároveň s ohledem na co nejnižší spotřebu energií a minimálními exhalacemi CO2.

Hlavním cílem společnosti Hankook je vyrábět pneumatiky, které poskytují maximální ochranu životního prostředí bez kompromisů v kvalitě, výkonu a bezpečnosti.